Over Nienke - Bespreek het met zorg

Nienke Dekkinga

Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid
Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid
Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid

De 25 jaar heb ik net niet gehaald, als fysiotherapeut welteverstaan. Het werk begon mij steeds meer tegen te staan, en ik had niet meer het gevoel dat ik echt waarde kon brengen aan mijn cliënten.
Na veel twijfels en introspectie besloot ik een nieuwe weg in te slaan en de opleiding tot Consulent Seksuele Gezondheid te volgen. Mijn persoonlijke ervaringen op het gebied van seks speelden hierbij een rol. Hoewel de opleiding waardevol was, besefte ik dat het nog niet voldoende was om echt te komen waar ik wilde zijn.

Na één van mijn workshops over kanker, kwam er een jonge vrouw naar mij toe. Ze vertelde over de rollercoaster waarin ze had gezeten na haar diagnose borstkanker. Ze vertelde over de vele ziekenhuisbezoeken en behandelingen die ze had ondergaan. Nu ze bijna klaar was, zat ze met veel vragen: “Hoe ga ik mijn leven weer opbouwen?”, “Heb ik wel de puf om mijn leven weer op te pakken?” en “Wat als dat niet lukt?”.

Op dat moment realiseerde ik mij dat ik zoveel meer kon betekenen voor vrouwen na borstkanker dan alleen lezingen geven.

Nienke zou Nienke niet zijn als ze niet meteen de daad bij het woord zou voegen. Dat resulteerde in een opleiding tot ACT- & Psychosociaal Therapeut. En wauw, dat voelde als thuiskomen. En nu? Nu heb ik een praktijk waarin ik vrouwen met borstkanker ondersteun om de draad van hun leven weer op te pakken na de rollercoaster van diagnose en behandelingen. En laat ik daar nu stikgelukkig van worden.

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

  • Ik ook lesgeef aan zorgprofessionals om het onderwerp intimiteit en seks bespreekbaar te maken.
  • Ik menig avond heerlijk op de bank crash bedolven onder mijn 2 enorme lieve knuffelkaters, Tommie en Gijs.
  • Ik als single geniet van de vrijheid om alleen te reizen, altijd uitkijkend naar het ontmoeten van boeiende personen op elke plek die ik bezoek.

Relevante opleidingen & certificaten:

  • ACT & Psychosociale Therapie – 2023 afgerond (3 jarige post HBO en geaccrediteerd)
  • PsychoSociale Basis Kennis (PSBK) – 2023 afgerond (CPION erkende Registeropleiding)
  • 4-daagse scholing Psychosociale Oncologische Zorg – 2021 (bij Vestalia)
  • Consulent Seksuele Gezondheid – 2015 afgerond (RINO, post-HBO)
  • Fysiotherapeut HVA – 1998 afgerond
Bespreek het met zorg draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders