Je 5 Zintuigen – Bespreek het met zorg
Onderwerp voortgang:

We hebben het al uitgebreid over de 5 zintuigen gehad. Als het goed is heb je nu een idee welk voorkeurszintuig jij hebt. En heb je nagedacht door welk zintuig jij in de slaapkamer (nou ja ergens anders mag natuurlijk ook) het meest door wordt getriggerd.

Maar sensualiteit is zoveel omvattend en iedereen geeft er ook zijn eigen persoonlijke draai aan.

Niks mis mee. Juist goed om ook in je sensualiteit je eigen individu te zijn.

En waar het voor de één meteen duidelijk is als je vraagt “wat is sensualiteit voor jou?”, heeft een ander geen flauw benul. Ook daar is niks mee. Zeker wanneer je door je behandelingen zoveel hebt meegemaakt kan deze oefening misschien een wat grotere uitdaging vormen. En daar is niks mee. Neem je tijd.

Wat is de bedoeling?
Zoals ik al eerder gezegd heb heeft sensualiteit te maken met je 5 zintuigen, te weten:

  • Voelen
  • Zien
  • Horen
  • Ruiken
  • Proeven

Maak nu voor jezelf een lijstje waarbij je voor elk zintuig opschrijft waar jij nu een sensueel gevoel bij krijgt. Maak het jezelf niet te moeilijk. Gewoon waar voel jij je lekker bij. Waar krijg jij kriebels van in je buik? Waar krijg jij een smile van op je gezicht?

Om een klein voorbeeldje te geven, voor mij geldt het volgende lijstje.
Bij voelen: een veertje die zacht mijn lichaam streelt. 
Bij ruiken: Schone lakens op mijn bed. Heerlijk.
Bij zien: Iemand in de ogen kijken vlak voor dat je diegene kust. Dat vind ik nou super sensueel.
Bij proeven:  Bij proeven kan voor mij chocolade niet missen. En dan helemaal een chocolade brownie waarbij het binnenste nog heerlijk zacht is en bij openbreken de chocola er langzaam uit vloeit. Mmmmmmmmmm
Bij horen: Fireball van Pitbull. Ik heb zulke goede herinneringen aan dit nummer, dat telkens als ik dit nummer hoor er een smile op mijn gezicht komt en ik mij weer super vrouwelijk voel.

En weet je? Mijn lijstje is zeker niet in steen gehouwen, dus waarschijnlijk de jouwe ook niet.. Zeker leuk dan ook om over een paar maandjes deze lijst opnieuw te maken en te kijken wat er bij jou veranderd is. 

Bespreek het met zorg draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders